[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

BEETSTRZWAAGTOEN

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Lekker opladen met een dagje lanterfanten.
 
 
We leven in een wereld waarin het vooral wordt gewaardeerd als je bezig bent, als je dingen bereikt. Maar wie zegt dat je nooit eens lekker mag aanrommelen? Van lanterfanten word je heerlijk ontspannen en gelukkig!
Meer genieten van het leven.De meeste mensen zouden dolgraag meer willen genieten van eenvoudige, kleine dingen of van nietsdoen. Gewoon lekker eens niet zo druk zijn en gewoon een beetje rondhangen. En hoewel we simpel willen genieten, blijkt het vaak ontzettend moeilijk om echt te genieten van de kleine dingen.En dat is jammer, want juist de kleine momenten van geluk maken je leven leuk. Met volle aandacht genieten van een kop koffie, rustig aan een ambachtelijke tomatensoep bereiden, op je gemakje een rondje lopen met de hond. Stuk voor stuk bezigheden die je gelukkig kunnen maken, maar die onmogelijk lijken in een wereld waarin je wordt geacht bezig te zijn en te presteren.
Af en toe lekker lanterfanten.Lanterfanten is een heerlijke vorm van langzaam ontspannen die je helpt gelukkig te blijven. Als je jezelf de ruimte geeft om te lanterfanten dan stel je geen doelen voor jezelf, je bent eigenlijk een beetje nonchalant over wat je van plan bent. Je laat je meevoeren door je gevoel en doet simpele dingen die je gelukkig maken.
Eigenlijk is lanterfanten een soort actieve manier van vervelen. Je doet wel iets, maar het doet er niet zo toe. Je kunt ervan genieten zonder verwachtingen terwijl je echt in het moment leeft.
Zo kun je lekker lanterfanten!
Wil je wat inspiratie hoe je lekker kunt lanterfanten? In de eerste plaats is het belangrijk dat je jezelf echt vrij geeft. Dat betekent dus dat je echt niets op de agenda zet, en dat je echt geen verwachtingen van jezelf hebt. Als je met jezelf hebt afgesproken dat je op je vrije dag de zolder wilt opruimen dan valt er weinig te lanterfanten, dan moet je aan de slag.
Geef jezelf echt vrij, ook in je hoofd. En kijk vervolgens naar binnen, en vraag je af waar je zin in hebt. Wat zegt je gevoel? Welke simpele dingen kun je doen waar je blij van wordt? Enkele suggesties:
"        Lekker een beetje bezig zijn in de volkstuin
"        Een filmpje kijken op de bank
"        Een boek lezen
"        Op het balkon zitten
"        Een taart bakken
"        Lekker iets knutselen
"        Een lekkere maaltijd koken
"        Een dagje genieten in een spa
"        De tijd nemen om te  genieten van lekker eten
"        Een wandeling maken met je hond
"        Etc.
Lanterfanten is niet moeilijk, je moet alleen even alle verwachtingen loslaten. Even geen doelen willen bereiken, even niet persť efficiŽnt zijn maar gewoon lekker doen waar je zin in hebt.
 
Lekker opladen met een dagje lanterfanten
Wil je even lekker tot rust komen na een paar werkdagen? Overweeg dan eens om lekker te lanterfanten, en merk hoe je snel weer klaar bent om er tegenaan te gaan. Het is heerlijk om even niet zoveel van jezelf te vragen en simpelweg te 'zijn'.
Laat jezelf af en toe gewoon even met rust, doe lekker wat je leuk vindt. Je hoeft niet altijd te presteren.
Bron.
Jelle H   
Sochicken.
 
_________________________!