[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Planmatig Lanterfanten.
 
Bijna iedereen ziet het bij zichzelf en om zich heen gebeuren, een veelheid van to-do lijstje en deadlines die snel dichterbij komen.
Tegelijk weten we eigenlijk ook wel dat er ruimte moet zijn om even aan de ratrace te ontsnappen, maar ja wanneer kan dat even?In principe zit er een teveel aan moeten in je leven en die heb je vaak zelf uitgelokt door meer te willen.Als je iemand vraagt; hoe gaat ie, is het antwoord vaak: druk, druk, druk.
       
Het lijkt er op dat je belangrijk bent als je druk bent. Hoe voller de agenda hoe blijer we lijken te zijn.Als je eigenlijk te druk bent gaat je lichaam adrenaline aanmaken om verder te werken, op adrenaline werken kun je best een poosje volhouden, maar er komt een moment dat het lichaam daar last van krijgt en je minder goed in je vel gaat zitten.
Vaak is het zo dat de drukte op het werk niet alleen staat, ook in je vrije tijd is er sprake van veel activiteiten.
 
Vaak ben je je je bewust van de vicieuze cirkel van wel even willen onthaasten maar eerst wat anders moeten. (Onthaasten daar heb ik geen tijd voor)Dan plotseling grijp je in en neem je je voor rustiger aan te doen, maar kun je daarvan genieten of heb je constant last van niet afgeronde plannen of andere taakontwijkingen?
 
Maar er is een eenvoudige effectieve oplossing voor, als je ook vindt dat tijd maken voor herstel en lekker verdient even genieten belangrijk voor je zijn, dan zul je daar van te voren tijd voor in moeten plannen, eigenlijk net zoals je tijd vrijmaakt om een belangrijke verjaardag te vieren.Onderneem de volgende acties in je tijdsplanning, bepaal hoeveel tijd je vooraf vrij wilt maken om te herstellen. Voorbeeld: Als je werk bestaat uit denken kun je een dagdeel per week reserveren om al Lanterfantende creatieve gedachten te krijgen. Maar ook binnen je (te) vol geplande vrije tijd is het belangrijk regelmatig tijd van te voren reserveren om te ontspannen.
Deze verdiende vrije tijd is zo belangrijk voor je, dat je ze alleen bij calamiteiten in laat vullen door andere acties.