[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

BEETSTRZWAAGTOEN

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

_________________________!
 
Maak eens werk van niet(s)doen.
 
Zie het leven als het beheren van een volkstuin.
Als je de juiste zaden op het goede moment hebt gezaaid in goede grond en je zorgt voor de best mogelijke omstandigheden dan moet je de planten de tijd geven om het beste uit zichzelf te halen. Niet(s)doen is dan vaak het beste. Dat is de les van de natuur die we maar weinig ter harte nemen. Dat niet(s)doen komt er maar niet van omdat we ons laten opjagen door de angst voor de toekomst en door dat we denken te weten wat andere mensen van ons denken. De lange reis om te leren vaker niet te doen kun je alleen afleggen door te beginnen. Ga vanaf vandaag regelmatig een paar minuten lang niet(s)doen. Doe in die tijd niks en probeer ook niet te bedenken wat je verder nog allemaal zou willen doen.
 
Geniet er maar even van.
De eerste keer komen wat rare gedachten bij je bovendrijven.(belemmeringen)
Kan dit zo maar nietsdoen?(wat is de zin er van?)( het lijkt op luiheid)
Het staat niet op mijn to do lijstje.( er valt niks af te vinken). Het voegt niks toe aan mijn uitdagingen.( tijdsverspilling?). Ja zo zullen er bij jou nog wel een aantal argumenten voorbij komen om er niet mee door te gaan.
 
Vergelijk het maar met het spelen op een instrument, het wordt muziek door de rustmomenten tussen de noten.
 
De topsporters weten tegenwoordig precies hoe belangrijk het is regelmatig te rusten..sporters
 
Wat gebeurt er als je regelmatig en steeds vaker en ook langer tijd uittrekt voor niet(s)doen. Je gaat meer in het heden leven.
Loslaten lukt beter. Door betere concentratie, afgewisseld met rust en ontspanning gaat het dagelijkse werk je beter en sneller af.
 
 
Conclusie: Maak er een gewoonte van om  regelmatig te lanterfanten en geniet er van.