[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Beekdallandschap Koningsdiep.
 
 
 
Stichting Beekdallandschap Koningsdiep/Nije Boarn van start met kaart en reisgids
 
De stichting Beekdallandschap Koningsdiep/Nije Boarn is afgelopen jaar in het leven geroepen door enkele personen die zich betrokken voelen bij het prachtige en zelfs op Nederlandse schaal bijzondere gebied. De stichting stelt zich ten doel het karakteristieke, kostbare beekdallandschap van het Koningsdiep breed onder de aandacht te brengen en verder te ontwikkelen.
 
De stichting heeft mooi promotiemateriaal laten ontwerpen dat u als ondernemer kunt gebruiken om gasten enthousiast te maken voor het gebied. Kijken, wandelen, ruiken, genieten en proeven zijn de kernwoorden voor deze zinnenprikkelende belevingskaart en placemat. Het materiaal nodigt uw gasten uit voor een ontdekkingstocht in onze meer dan fraaie achtertuin. De informatieve kaarten helpen om het prachtige beekdallandschap als toeristische toplocatie steviger onder de aandacht te brengen. Wij zijn er van overtuigd dat zulk ondernemerschap loont en zich terugbetaalt.
 
Als ondernemer bent u de zelfbenoemde schatbewaarders van de kroonjuwelen in en rondom het beekdal Koningsdiep. Het groene kapitaal is de voornaamste reden voor toeristen en andere gasten om in de gemeente Opsterland te vertoeven. Toeristisch/recreatief, maar ook in cultuurhistorisch en landschappelijke zin. Het op de kaart zetten van het Koningsdiep heeft de stichting zeer letterlijk genomen. Want meer bekendheid is geen luxe. Dit voorjaar verschijnt er een informatieve toeristische wandel- en fietskaart van de bekende landelijke kaartenmaker Falk op een schaal van 1 op 30.000 die het dal van Koningsdiep/Boarn/Alddjip omvat van globaal Tijnje en Ulesprong tot aan Allardsoog. Ook komt er een nieuwe wandelroute Koningspad met een reisgids voor fietsers en wandelaars.
 
De stichting nodigt recreatieondernemers, musea, fietsverhuurders, kortom alle ‘gastvrijheidsondernemers’ die in Opsterland actief zijn, aan te haken bij het initiatief. U kunt zich letterlijk op de kaart en in de gids laten zetten voor een bijdrage van 120 euro. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tegen kostprijs toeristische folders en placemats af te nemen. Bent u geďnteresseerd? Neem dan contact op via nijeboarn@gmail.com. Maatwerk is ons doel.
 
De reisgids Koningspad, lanterfanten door het beekdal Koningsdiep verschijnt in mei bij uitgeverij Friese Pers Boekerij in opdracht van de stichting beekdallandschap Koningsdiep en gaat 15 euro kosten. Het boek is een uitgave in de reeks ‘Lanterfanten door Friesland’ van landschapsjournalist Fokko Bosker. De toeristische kaart zal eveneens in die periode worden uitgegeven en kost 6 euro.
 
________________________!