[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

OVERNACHTEN

Zoek op Site.

BEETSTERZWAAGTOEN

LANTERFANTENLEZEN

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Als je vasthoudt aan houvast
 
 
Er zijn meerdere redenen waarom sommige mensen loslaten moeilijk vinden. Jij en ik weten dat loslaten bevrijdend werkt.Het creŽert rust, ontspanning en vertrouwen in je leven.
MaarÖ.
Misschien heb jij je het volgende je dan ook weleens afgevraagd. Wat is dan de reden dat mensen loslaten lastig kunnen vinden
Ik heb er 6 voor je op een rijtje gezet.
 
1-Emotioneel gehecht zijn:
Mensen kunnen sterk gehecht raken aan personen, ideeŽn of situaties. De hechting kan voortkomen uit sterke overtuigingen of dat ze zich comfortabel voelen in een bepaalde omgeving.
2-Angst voor het onbekende:
Het loslaten van iets bekends brengt vaak angst voor het onbekende met zich mee. Mensen kunnen bang zijn voor verandering, omdat ze niet weten wat er zal gebeuren nadat ze iets loslaten, zelfs als het hen niet langer gelukkig maak of hun gezondheid dient.
 
3-Verlies en pijn:
Emotioneel loslaten kan gepaard gaan met gevoelens van verlies en pijn, vooral als het gaat om het loslaten van een geliefde door bijvoorbeeld een breuk of overlijden. Mensen kunnen vasthouden aan herinneringen en emoties uit angst om de persoon volledig te verliezen.
 
4-Gewoonte en comfortzone
Mensen zijn gewoontedieren en voelen zich vaak comfortabel in bekende patronen, zelfs als die patronen uiteindelijk schadelijk zijn. Het loslaten van deze gewoonten vereist vaak grote inspanning en verandering.
5-Controle:
Sommige mensen hebben de neiging om vast te houden uit een verlangen naar controle. Het idee van loslaten kan het gevoel van controleverlies versterken, wat angst en weerstand kan veroorzaken
 
6-Identiteit en ego:
Soms identificeren mensen zich sterk met wat ze vasthouden, zoals een baan, een relatie of een bepaalde levensstijl. Het loslaten van deze elementen kan het gevoel van eigenwaarde en identiteit bedreigen.
 
Bron: Gerrit van der Heide