[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Soms moet je wat dralen om betere resultaten te halen.
 
De rationele denkers onder ons kunnen zich vast niet vinden in deze stelling omdat het in hun beleving zaak is razend snel te reageren op alle prikkels die langs komen.
Toch is er spraken van een verandering, in de media kom je steeds vaker kreten tegen als: "Keep calm and carry on".Toch een duidelijk signaal dat er behoefte is aan het bewaren van rust.
Woorden als effectiviteit en efficiŽntie worden vaak gebruikt om meetbare resultaten te verbeteren en degene die gemeten worden, worden er in het algemeen niet erg "Calm" van.
Het is ook erg moeilijk te ontsnappen aan de hectiek, die ook nog eens een verslavende adrenaline stoot teweeg brengt.
Ook al omdat de meesten van ons van huis uit vooruitstrevendheid nastreven zien we veel voortgang en verandering als iets positiefs zonder de werkelijke effecten te kennen
Kortom steeds sneller rondrennen in de tredmolen geeft een goed gevoel, maar je moet steeds sneller omdat gevoel te behouden. We jagen verandering na om ons onrustgevoel onder controle te houden.
Seneca wist het al: We kunnen gemoedsrust alleen bereiken door te stoppen met het najagen van verandering.
Uit eigen ervaring ken je vast wel een oplossing voor een probleem wat niet ontstond door heel hard te denken of te proberen, maar naar boven kwam in je brein toen je even lekker ontspannen was.(Eureka).