[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

BEETSTRZWAAGTOEN

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Glimlach.
Als je glimlacht maken je hersenen spontaan endorfine aan, met de volgende gevolgen.
1-Het bestrijdt pijn.
2-Het werkt lustverhogend.
3-Het geeft een ontspannen gevoel.
4-Stresshormonen (cortisol) worden afgebroken.
5-Het is prettig voor mensen in je omgeving.
6-Het geeft energie.
7-Instemmend glimlachen vergroot de besluitvaardigheid van de ontvanger van de glimlach.
8-Je wordt er blij van, het is een manier om wijs te zijn.
9-Glimlach elke morgen naar jezelf als je in de spiegel kijkt en beleef het effect op je humeur.
 
 
Een glimlach bereikt plekken die moeilijk toegankelijk zijn.
Steve Wilson.
 
Soms is je blijdschap de oorzaak van je glimlach,
maar soms kan je glimlach de oorzaak van je blijdschap zijn.
Thich Nhat Hanh.
 
 
Om de wereld gelukkig te maken heb je alleen een glimlach nodig.  (artikel is afkomstig van Ode)
Ron Gutman had als klein jongetje de droom de wereld te redden en iedereen gelukkig te maken. Maar de superkracht die je daarvoor nodig hebt komt toch niet uit de lucht vallen? Jawel. Je bezit die superkracht namelijk al, en hoeft hem alleen maar te gebruiken. Ondernemer Ron Gutman vertelt in zijn speech voor TED over zijn zoektocht naar de kracht om de wereld gelukkiger te maken.
Gutman stuitte in zijn zoektocht als eerste op een langlopend onderzoek van de Universiteit van Berkley, California. Daar werd duidelijk dat een glimlach groot verschil maakt: op basis van het meten van de glimlach van studenten in hun jaarboek kon hun geluk in het leven, de liefde en hun charisma voorspeld worden. Een soortgelijke uitkomst werd ook gevonden bij een onderzoek in 2010 van de Wayne State University: op basis van glimlach van de spelers op oude basketballplaatjes was hun levenslengte te voorspellen. De nors-kijkers leefden gemiddeld 72,9 jaar en de glimlachers werden gemiddeld 80.
Het goede nieuws is dat glimlachen bij mensen de meest basale en uniforme uitdrukking is, baby's glimlachen zelfs voordat ze geboren zijn in de buik van hun moeder al.
Aanstekelijk
1/3 van de mensen lacht meer dan 20 keer per dag, en slecht 14 % lacht minder dan 5 keer per dag. Maar kinderen zijn de echte superhelden: zij lachen wel meer dan 400 keer per dag. En hun lach maakt weer vele anderen aan het lachen.
Want, heeft u zich nooit afgevraagd waarom mensen die tijd doorbrengen met kinderen vaak zo veel lachen? Uit een studie aan de Uppsala University in Zweden is gebleken dat het bijna onmogelijk is om te blijven fronsen als iemand tegen je lacht. Dit komt het nabootsen van de lach van de ander evolutionair gezien een middel is om aan te voelen of de lach echt is of niet, en zo de emoties of bedoelingen van die ander te doorgronden.
Lach je rijk
Darwin vermoedde al we ons beter gaan voelen door te lachen, in plaats van andersom. In recente studies wezen de resultaten ook in die richting. Duits onderzoek bewees dat glimlachen het beloningscentrum in de hersenen meer stimuleert dan het eten van chocola kan doen. En uit Brits onderzoek blijkt dat een glimlach zelfs een stimulatie geeft die gelijkstaat aan 2000 repen chocola! En alsof dat nog niet genoeg is: een glimlach kan zelfs even stimulerend zijn als het krijgen van een paar duizend Euro!
 
Geen wonder dat kinderen zo zorgeloos kunnen zijn, als ze 400 keer per dag glimlachen, voelen zich elke dag weer bijna als een kersverse miljonair...
Lach je gezond
Glimlachen is in tegenstelling tot chocola ook nog eens heel gezond: lachen zorgt voor stressreductie, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen als endorfine. Daarnaast laat een glimlach ons niet alleen aardiger, maar ook meer competent overkomen op andere mensen.
Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: wil je aardiger en meer competent gevonden worden, minder stress ervaren, het gevoel hebben alsof je heerlijke chocola eet zonder de bijkomende calorieŽn binnen te krijgen en het geluk van het vinden van een paar duizend euro ervaren? Het enige wat je hoeft te doen is gebruik maken van de superkracht die iedereen al in bezit heeft: de glimlach!
 
 
 
 
 
Ja dat wil ik graag!
______________________!