[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

 
 
 
Kunstweekend 2018.
Op zaterdag 14 en zondag 15 juli.
 
Ook dit jaar weer maakt Beetsterzwaag zich op voor een groots evenement: het jaarlijkse Kunstweekend Beetsterzwaag 2018 voor de tiende keer georganiseerd door de Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag. Op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 zullen weer op vele locaties in en om de Hoofdstraat bijzondere exposities te zien zijn o.a. schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Topkunst, professionele kunst maar ook amateur kunst. Kortom voor elk wat wils. Het thema is dit jaar: reizen. Dit houdt verband met de Culturele Hoofdstad 2018 waarvan kernbegrippen zijn verbinding, grenzen verleggen. We richten ons op het buitenland en kunst geďnspireerd door een ander land. De reiziger Tinco Lycklama, die ooit met zijn collectie een museum had in Beetsterzwaag had speelt hierbij ook een belangrijke rol.
In het Lycklamahus zullen werken van zes Japanse kunstenaars te zien zijn waaronder ook origami kunst. Bovendien is er dit jaar een podium voor aanstormende talenten van de Klassieke kunst academie en Minerva. Een bijzondere belevenis is het lichtspektakel van lichtkunstenaar Allard Okx dat in een donkere zaal van de Buorskip te zien zal zijn. In het voorhuis van Revalidatie Friesland exposeert ArtXPRZ, een reizend kunstproject met het werk van tien beeldend kunstenaars die wonen en werken in Zuid-West Friesland. Hun doel is het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, met name van Friese bodem van een breed publiek en zo een bijdrage te leveren aan LF Culturele Hoofdstad 2018.
Paul van der Voort maakt met zijn muziekdocenten en leerlingen een geografische reis en een reis door de tijd. Op zes locaties in het dorp zullen ze optreden.
Verder is er overal muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstweekend Beetsterzwaag 2017
Thema: De Stijl, Mondriaan, Rietveld
 
1 en 2 juli: 11-21 uur. 
Opening 30 juni 19:00 uur.
 
Locaties: vele aan de Hoofdstraat en de Dorpskerk en De Buorskip
Meer info: Japke Weij
info@kunstweekend.frl
_________________________!
 
Lanterfant-schilder.(2016)
 
Meer over de Lanterfanter
 
Wilt u een beeldje naar eigen
ontwerp >eigen-ontwerp