[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Adelskerk
_________________________!
 
 
 
 
Het verhaal van de wandkunst in de kelder van de Adelskerk.
 
In de kelder van de Adelskerk had Van der Meij het Noorse sprookje “Karin Houtrok” in beeld gebracht met fluoriscerende verf en lampen. Het moet een bijzonder fascinerend geheel geweest zijn. Het verhaal gaat dat er in de catacomben van de kerk, bedolven onder zoden en puin, deze muurschilderingen van Van der Meij nog te vinden zijn.
Onder leiding van Archeologisch Bureau RAAP, de archeologische dienst Fryslân en samen met vrijwilligers zal de kelder uitgegraven worden, om vast te stellen of er sprake is van een mooi verhaal, of dat zich inderdaad bijzondere wandkunst in de kelder bevindt.
 
Helpende handen
Iedereen, jong en oud, die wil helpen dit project te verwezenlijken is harte welkom. Bij de opgravingen zijn échte helpende handen hard nodig. Voor het stevige werk, maar ook voor het smeren van de broodjes en zetten van koffie. Ook welkom zijn verhalen en feiten over Jaap van der Meij van mensen die hem gekend hebben.
 
De opgraving begint in principe op 1 maart 2017(afhankelijk van de weersomstandigheden) en eindigt op 1 mei. Meewerken gaat op basis van toerbeurten, naar gelang de tijd die iemand zich ervoor kan vrijmaken.
 
Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij Museum Opsterlân:
via de mail: info@museumopsterlan.nl of telefonisch: 0513 46 2930