[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

Wabi Sabi.
 
Het  mooie in het onvolmaakte.
Stop met haasten en leer te genieten van het moment
In de hectiek van alledag beleven we tijd als iets dat schaars is. In de tijd die we hebben willen we ook nog eens zoveel mogelijk doen. Daar worden we gestrest en ongelukkig van.
 
Filosofie
De Japanse levensfilosofie Wabi Sabi helpt je om meer ontspannen met je tijd om te gaan. Wabi staat voor eenvoud, rust en bedachtzaamheid. Sabi staat voor het verstrijken van de tijd. In het leven dat continue aan verandering onderhevig is, is het van grote waarde dat je de toevallige schoonheid van het moment kunt zien. De blaadjes die door lucht dwarrelen en het water dat glinstert in de zon.
 
Ontdekken
Met Wabi Sabi leer je ontdekken hoe je zelf met je tijd omgaat en hoe je deze intenser en met meer geluk kunt ervaren. Wabi Sabi laat je zien dat weinig tijd meer dan genoeg is als je leert je te richten op de dingen die in je leven echt belangrijk zijn.
Ontdek zelf wat een beetje Wabi Sabi in je leven kan doen.
Als je leert de positieve kanten van het onvolmaakte leven te zien, wordt het leven lichter en gelukkiger.
 
Wabi sabi.
Wabi sabi biedt je praktische handreikingen om je te helpen met meer rust in het leven te staan en de kleine eenvoudige dingen in het leven te waarderen. Kernbegrippen van de Japanse filosofie zijn hierbij onder meer ruimte, eenvoud, leegte, intu´tie, acceptatie, rust, natuurlijkheid, bescheidenheid en onvolledigheid.
Wabi is alles wat uniek en bescheiden is, sabi staat voor de schoonheid van het doorleefde en gebruikte. Wabi sabi is een levensstijl die zich uit op allerlei gebieden zoals de inrichting van je huis en tuin en je persoonlijke relaties. Wabi Sabi is de schoonheid van alles wat niet-perfect is, niet-eeuwig en niet-compleet. Het is de schoonheid van bescheidenheid en nederigheid. Het is de schoonheid van alles dat onconventioneel is.
 
 
Niets is eeuwig.
Niets is perfect.
Niets is compleet.
 
________________________!